user_mobilelogo

 

Mountainbiketocht

IMG 5957

 

Na twee jaar onderbreking wegens de coronaperikelen, kon eindelijk dit jaar weer de traditionele mountainbiketocht plaatsvinden in de prachtige natuur rondom Apeldoorn.

Ook dit jaar werd de route uitgezet en geleid door Theo Bongers van B2 Bongers Bikes, gevestigd aan de Zwolseweg. Aangemelde deelnemers die geen MTB hadden konden ook dit jaar weer een beroep doen op een ter beschikking gestelde fiets van Bongers Bikes. Zelf kreeg ik een fantastische Cannondale-fiets, met 1! voorvork. Om half zes werden de deelnemers in de werkplaats verwacht en indien nodig werden de fietsen op de juiste hoogte afgesteld. Twaalf bewoners uit de buurt meldden zich aan om het jaarlijkse evenement mee te maken. Waren er voorheen ook jongeren van rond de 15 jaar en dames aanwezig; dit jaar jaar stonden er alleen mannen klaar om onder leiding van Theo aan de tocht te beginnen.

 

Via Hoog Soeren ging de uitputtingsslag verder richting de spoorbaan,alwaar we gelukkig even konden uitrusten vanwege een net toegesnelde goederentrein richting Amersfoort. Even later moesten we zeer goed uitkijken op smalle en bochtige paadjes, dat we niet het water inreden van een dieper gelegen spreng in de buurt van de Hoogbuurlose weg. Denk je de tocht daarna even te kunnen uitrijden richting de Zwolseweg, kwamen we nog een paar heuse ´Alpenpassen´ tegen achter de sportvelden van het Orderbos. De laatste hindernis was de Valkenberg, een klim van de buitencategorie, maar daarna alleen maar één rechte afdaling naar de Naald. Na ruim twee uur kwamen we weer aan bij het beginpunt aan de Zwolseweg. Aantal afgelegde kilometers: 35!

 

Na afloop nog een gezellige nazit in de winkel van Bongers Bikes met een drankje en een hapje, om elkaars ervaringen uit te wisselen. Mocht u ook interesse hebben om volgend jaar deel te nemen aan deze prachtige tocht, dan moet u een jaartje wachten. Volgend jaar zomer krijgt u weer een uitnodiging van de buurtvereniging om zich aan te melden voor deze activiteit. Let wel: op de eerste woensdag van september 2023.

 

De schrijver van dit artikel is bekend bij de redactie.